Wanneer je op zoek gaat naar een tweedehands auto, wil je uiteraard het beste van het beste voor een goede prijs. Waar moet je dan op letten en waar kun je het beste de auto kopen? In dit artikel geven we je enkele tips bij het kopen van een auto.

Oriënteren

De eerste fase tot het kopen van een tweedehands auto, is de oriëntatiefase. Het internet staat vol met tweedehands auto’s en op die manier kun je prima kijken en vergelijken. Ga daarnaast ook eens op bezoek bij autobedrijven in de buurt. Wil je een auto kopen in Emmen? Neem dan ook een kijkje bij autobedrijf Ferdy Snijders. Met een ruim aanbod en goede service, zit je hier altijd goed.

Waar ga jij je auto kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je jouw auto kunt kopen. Uiteraard is daar het autobedrijf, welke je een goede garantie kan bieden. Is het autobedrijf aangesloten bij BOVAG? Dan kan het jou meer zekerheid en garantie bieden dan een bedrijf dat geen BOVAG garantie heeft. Ook ten opzichte van de particuliere verkoper of de autohandelaar heb je meer garantie en zekerheid. Bij geborgen gebreken, kun je immers terugvallen op de garantie van het BOVAG-autobedrijf.  

Vraag een proefrit aan

Een ander onmisbaar onderdeel van het kopen van een auto, is de proefrit. Zo kun je zelf ervaren hoe de auto rijdt. Vergeet deze dan ook niet aan te vragen, voordat je de auto koopt.

Minder verstand van auto’s? Neem een deskundige mee!

Waar je de auto ook gaat kopen, het is belangrijk om zeker wat verstand van auto’s te hebben. Veel auto experts hebben aan één blik onder de motorkap al genoeg. Neem daarom, wanneer je zelf wat minder verstand van auto’s hebt, iemand mee met verstand van auto’s. Hij kijkt vaak anders, met minder emotie, naar de auto en kan je daardoor uitstekend adviseren. Zo weet je zeker dat je het beste koopt voor een goede prijs.

Tot slot; denk er goed over na

Sommige autoverkopers staan erom bekend dat ze een agressieve verkoop stijl hanteren. Het liefst willen ze na 10 minuten alle papieren al in orde maken.Laat je hierdoor niet overrompelen, maar denk eerst goed na. Is het wat je in gedachten had? Is de prijs haalbaar en kun je de koopsom makkelijk aflossen? Bij twijfel, kun je beter eerst even verder kijken en wellicht later terugkomen. Anders doe je straks een dure aankoop, waar je later toch niet helemaal achterstaat.