Veel mensen dromen weg bij verre vakantiebestemmingen zoals Zuid Spanje of Italië. Maar dichtbij huis is er ook een fantastische bestemming die mijns inziens meer liefde verdient en dat is De Ardennen.

Voordelen van de Belgische Ardennen

Het grote voordeel van de Belgische Ardennen is natuurlijk dat het goed aan te rijden is. Zeker als je in het zuiden van Nederland woonachtig bent. Binnen een paar uur kun je er al zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spanje. Dat bespaart een lange rit, benzine kosten, frustraties met schreeuwende kinderen onderweg die het lange rijden zat zijn. Een ander groot voordeel van de Ardennen is dat er vele campings zijn met Nederlands sprekende staf, zoals bijvoorbeeld Outdoor Camping Barvaux. Italianen en Spanjaarden staan toch vooral bekend om vriendelijkheid, maar een woordje Engels of Nederlands dat hoef je niet te verwachten. Een ander voordeel in de Ardennen is dat dit een outdoor paradijs is, waar er altijd genoeg te doen is zeker in het zomer seizoen. Voor iedereen is er wel wat wils.

Activiteiten in de Ardennen

De primaire activiteit waar de Ardennen om bekend staan is de survival. Een dag lang wandelen, klauteren en kanovaren. Met survival pak je een beetje van alles. Lees meer over survival hier. Indien je echter louter wilt MTB’en, hiken, speleologie bedrijven, kanovaren dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Voor de kinderen is er in het hoogseizoen altijd voldoende animatie en leuke spelletjes.

Beste tijd om te bezoeken

Het weer in de Ardennen is niet zoveel anders of beter dan in Nederland, dus het laat zich raden dat de zomer de meest veilig periode is om te boeken bij een camping indien mooi warm weer een prioriteit is. Echter het zal dan ook een stuk drukker zijn. Over het algemeen worden de meeste activiteiten georganiseerd in de meivakantie en de zomervakantie. Buiten het hoogseizoen is er beduidend minder te beleven qua door de campings georganiseerde activiteiten. Dat betekent echter niet dat de Ardennen niet de moeite waard zijn in de lente of herfst of zelfs de winter. Ieder getijde is de Ardennen weer anders, bijvoorbeeld de dieren die kunt spotten in het wild zullen anders zijn in de winter. In de winter heb je bijvoorbeeld meer kans om een vos te spotten nabij de caravan. Sommige bezoekers merkten ook op dat de contrasten in het landschap zeer fraai zijn in de winter. Kortom, er is geen slecht moment om de Ardennen aan te doen met de stacaravan.