Een leaseauto is zeer geschikt om te gebruiken op vakantie. Onder bepaalde voorwaarden en in veel landen mag je hier namelijk gewoon mee rijden. Maar wie in het bezit is van een caravan en deze graag achter de leaseauto wil plaatsen dient wel met een paar dingen rekening te houden. Leasemaatschappijen hanteren ook hier voorwaarden voor, die je goed dient voor te nemen alvorens je zomaar je caravan mee kan nemen op vakantie. Benieuwd naar welke voorwaarden dit zijn? Lees dan vooral verder. En nog een tip, voor de mensen die een occasion leasen dienen misschien nog even extra te kijken naar de voorwaarden voor reparaties in het buitenland.

Navraag leasemaatschappij

Wie bij de start van zijn leasecontract al heeft bedacht een trekhaak te willen bij de auto, kan dit vaak gemakkelijk regelen. Over het algemeen geldt dat je dit als optie kunt aanklikken en je vervolgens een bedrag betaald hiervoor. Lastiger wordt het echter wanneer je in de loop van he contract hebt besloten een trekhaak te willen. Hiervoor moet je namelijk toestemming vragen bij de verzekeringsmaatschappij.

Verzekering

In Nederland is de automatisch meeverzekerd met je auto, je caravan is dan dus ook WA-verzekerd. Echter ben je over het algemeen niet verzekerd voor schade aan de caravan door eigen schuld. Hiervoor zal je dus een extra verzekering voor kunnen afsluiten. In het buitenland heb je een groene kaart nodig om aan te tonen dat je toestemming hebt om met de caravan daar te rijden.

Caravan leasen

Wat trouwens nog interessant kan zijn, er zijn ook bedrijven waar je caravans kan leasen. Zo heb je, net als met een leaseauto, niet de kosten voor de aanschaf maar wel de voordelen van het gebruik ervan. Naast caravans zijn er veel meer mogelijkheden, zoals een bedrijfswagen leasen.

Wat exact de voorwaarden zijn van jouw contract is moeilijk te zeggen. Er zitten namelijk verschillen tussen maatschappijen en contracten, dus het kan zijn dat niet al het bovenstaande ook bij dat contract van toepassing is. Voor de zekerheid is het daarom altijd verstandig om contact op te nemen met je leasemaatschappij.