Wie op vakantie gaat maakt ongetwijfeld de afweging, met welk voertuig op stap te gaan. Als je geen auto bezit valt een autovakantie dan vaak al af. Maar wist je dat je door de aanschaf van een occasion alsnog voor weinig geld op vakantie kan? Kia occasions bieden soms namelijk zelfs de mogelijkheid om met een open dak op pad te gaan, terwijl de prijzen aanzienlijk laag liggen omdat ze tweedehands zijn. Na de vakantie kan je de auto houden of deze verkopen, zo heb je voor een schrijntje van het geld toch een hele leuke autovakantie.

Alle soorten

Het grote voordeel van een occasion kopen voor je vakantie, is dat je een auto kan uitzoeken die echt bij jouw wensen past. Dus, als je met een grote groep gaat kan je op zoek naar een auto met extra stoelen, of voor een stedentrip dus misschien wel een auto met open dak. Voor elke vakantie en alle wensen zijn er genoeg tweedehandsauto’s waar je uit kunt kiezen, ideaal dus. Daarnaast hoef je nooit lang te wachten tot je de auto in je bezit hebt, anders dan wanneer je een nieuwe auto gaat kopen.

Checks vooraf

Een occasion is natuurlijk al een oudere auto, en je wil natuurlijk wel de zekerheid dat je onderweg geen pech krijgt. Wees daarom kritisch bij de aanschaf van de occasion zodat je tijdens je reis niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt het beste je auto nog even langs de garage brengen zodat zij hier nog eventueel klein onderhoud aan kunnen doen voordat jij op vakantie gaat.

Na de vakantie

Je hebt een heerlijke vakantie gehad, maar wat doe je nu met je occasion? Om de kosten zo laag mogelijk te houden, kun je de auto het best zo snel mogelijk verkopen. In een korte periode daalt de waarde van een auto namelijk niet veel, zodat je de aankoopkosten bijna in zijn geheel terug kunt verdienen. Je kunt hiervoor naar een dealer als Renault occasions, waar ze de auto graag van je overkopen. Natuurlijk kan je dit ook via een particulier doen, maar houdt er rekening mee dat dit wel meer moeite kost.