Wanneer je met je camper op vakantie gaat of een weekendje weg, dan wil je natuurlijk wel dat je goed en heel aankomt op de bestemming. Controleer je camper daarom altijd, zeker wanneer deze een tijdje in een stalling heeft gestaan of niet is gebruikt. Auto’s en campers kunnen namelijk nog wel eens wat mankeren als ze voor een langere tijd stil hebben gestaan. Trek er daarom zeker een dag voor uit om alles te checken en na te lopen. Ga nooit vanuit de opslag meteen op vakantie, want het zou zonde zijn als je ergens stil komt te staan.

Controleer je camper voordat je er langere stukken mee gaat rijden

Naast het controleren van de moter en genarator is het ook belangrijk dat je de apparatuur binnen en de kwaliteit van de banden controleert. Wanneer je camper stil heeft gestaan, kan de bandenspanning naar beneden zijn gegaan, maar het rubber van de banden kan ook ingedroogd zijn. Hierdoor heb je meer kans op een klapband of scheur als je onderweg bent naar je bestemming. Dat wil je natuurlijk voorkomen, check daarom altijd de staat van de banden, of er nog genoeg profiel op zit en de spanning van de banden. Wanneer er niet genoeg spanning op de banden staat, kan dit wel 7% brandstof besparen. Zorg daarom altijd voor een goede spanning op de banden en kijk of de banden nog genoeg profiel hebben. Wanneer de banden niet meer een in goede staat verkeren, kijk dan eens op bespaardeals.nl/profile daar staan leuke kortingen op nieuwe banden en accessoires. Je wilt natuurlijk geen fortuin uitgeven aan nieuwe banden, een fijne korting kun je daarom wel gebruiken!

Veilig de weg op zonder pech

Naast de kwaliteit van de banden, is het ook erg belangrijk dat je de rest van de camper controleert. Check de temperatuur van de moter, werkt de airco nog? Neem ook altijd reserve banden mee voor als je pech krijgt. Wanneer je onderweg pech krijgt, kost dit veel tijd, geld en je zal een stuk minder vrolijk beginnen aan de vakantie.controleer verder alle vloeistoffen in de camper zoals het oliepijl, ruitenwisservloeistof en koelvloeistof voor de motor.

Check voordat je op vakantie gaat ook altijd of je nog wegenvignetten nodig hebt, het zou zonde zijn als je ergens een boete krijgt of het land helemaal niet in mag. Regel dit soort zaken altijd van te voren, net als route kaarten, instellen van de tomtom en andere belangrijke zaken.