De winter is net begonnen. Toch ben je aan het nadenken over je volgende kampeerbestemming. Je hebt de ideale camping gevonden, alleen is de camping lastig te bereiken met de auto. De beste optie is om met het vliegtuig naar je vakantiebestemming te gaan. Het nadeel is echter dat je geen auto hebt waarmee je rond kan reizen op je vakantiebestemming. Een auto huren op je bestemming is dan een ideale oplossing. Twijfel je nog over het huren van een auto voor je komende vakantie? Dan vertellen we graag de voordelen van het huren van een auto.

Minder reistijd

Allereerst bespaar je enorm veel reistijd. Met de auto rijden vanuit Nederland naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk is al gauw twee dagen rijden. Vliegen kost je slechts twee uur. Bovendien kan je op het vliegveld vaak een auto huren. Zodra je het vliegtuig uitstapt, kan je direct in je huurauto stappen en naar de camping rijden. Zo begin je uitgerust aan je vakantie.

Je bent flexibeler

Met een auto ben je flexibeler om een dagje naar het strand, een natuurgebied of een stad te gaan. Je kan er voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Dit is alleen niet altijd even betrouwbaar en kost vaak meer tijd. Soms zijn er geen eens een goede verbindingen. Wanneer je een auto huurt kan je zelf beslissen hoe laat je van de camping wilt vertrekken. Bovendien kan je onderweg stoppen als je naar de wc moet of als je van de mooie omgeving wilt genieten. Een handige tip is om de kaart van Google Maps offline te downloaden. Zo heb je een navigatie die up-to date is.

Een auto huren is goedkoper dan excursies

Vaak bieden campings excursies in de omgeving aan. Het is plezierig om georganiseerd op pad te gaan, echter zijn excursies niet altijd even goedkoop. Ga je georganiseerd op pad, ben je al gauw € 50 per persoon kwijt voor een dag. Een auto huren voor twee weken in het hoogseizoen in Zuid-Frankrijk kost je slechts € 200. Een snelle rekensom is zo gemaakt. Goedkoop een auto huren is dus niet lastig. Sterker nog, het is soms voordeliger om een auto te huren op je vakantiebestemming. Je bespaart hiermee tijd en geld!